VCA Basis NL (e-learning + examen)

Het VCA e-learning cursuspakket van PlusPort bestaat uit een digitale VCA cursus met 12 modules inclusief audio, het landelijk examen en officieel certificaat. Het VCA e-learning cursuspakket is de ideale voorbereiding op het VCA examen. U kunt onbeperkt oefenen totdat u geslaagd bent. Na de cursus neemt u deel aan het examen bij u in de buurt. Met meer dan 50 VCA examenlocaties in heel Nederland is er altijd wel een in de buurt waar u makkelijk uw VCA diploma kunt behalen. Kies met het e-learning VCA cursuspakket voor comfort en snelheid. PlusPort regelt alles voor u vanaf uw inschrijving tot aan het behalen van uw VCA diploma. Bekijk ook onze cursussen en examens in andere talen

Inhoud van de VCA BASIS, VCA-VOL en VIL-VCU cursussen

 

VCA Basis compleet

VCA VOL compleet

VIL VCU Compleet

Doelgroep Werknemers met uitvoerende taken Operationeel Leidinggevenden en Hoofdaannemers Medewerkers en intercedenten in de uitzendbranche
Cursuspakket Online training met onafhankelijk examen
Cursusduur Ca. 6 uur Ca. 9 uur Ca. 9 uur
Cursusinhoud
 • 12 e-learning modules
 • Oefenvragen
 • SSVV voorbeeldexamen
 • PlusPort voorbeeldexamen
 • Extra documenten
Modules De VCA e-learning modules bestaan uit: Deel A: Voorbereiden, bespreken en inspecteren van de werkzaamheden
 • Regelgeving en veiligheidsregels
 • Veilig werken, overleg en inspectie
 • Preventie
Deel B: Uitvoeren van werkzaamheden
 • De werkplek
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s)
 • Arbeidsmiddelen
 • Specifieke werkzaamheden en omstandigheden
Deel C: Beheersen van specifieke gevaren
 • Gevaarlijke Stoffen
 • Elektriciteit en straling
 • Brand en explosie
Deel D: Beheersen van incidenten en noodsituaties
 • Ongevallen
 • Noodsituaties
Online oefenvragen Ieder deel bevat kennis- en toepassingsgerichte vragen. Deze vragen kunnen onbeperkt worden geoefend.
Online proefexamen Het proefexamen duurt maximaal 60 minuten, net zoals bij het echte examen. U heeft toegang tot het laatst beschikbaar gestelde proefexamen. Het proefexamen duurt maximaal 75 minuten, net zoals bij het echte examen. U heeft toegang tot het laatst beschikbaar gestelde proefexamen. Het proefexamen duurt maximaal 75 minuten, net zoals bij het echte examen. U heeft toegang tot het laatst beschikbaar gestelde proefexamen.
Onafhankelijk examen Het VCA basis examen is een officieel landelijk examen. Voor het examen VCA Basis heeft u maximaal 60 minuten. Het VCA VOL examen is een officieel landelijk examen. Voor het examen VCA VOL heeft u maximaal 75 minuten. Het VIL VCU examen is een officieel landelijk examen. Voor het examen VIL-VCU heeft u maximaal 75 minuten.
Certificaat Iedere cursist die geslaagd is voor het onafhankelijk VCA examen ontvangt een persoonlijk VCA diploma in zijn of haar profiel en bijbehorend plastic pasje in creditcard formaat. Het diploma is 10 jaar geldig. Het VCA diploma is geldig in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
Register Alle VCA diploma´s worden geregistreerd in het CDR register (Centraal Diploma Register) van de VCA Examenbank. Tevens wordt het VCA diploma geregistreerd in de PlusPort Academy waardoor de cursist tijdig een oproep voor vernieuwing ontvangt.
Prijs losse e-learning  € 99,00 exclusief BTW
Inschrijven losse e-learning
Prijs inclusief examen  € 149,00 exclusief BTW voor de Nederlandse versie. 159,00 exclusief BTW voor de Engelse versie.  € 159,00 exclusief BTW
Inschrijven e-learning & examen  

Voordelen VCA cursus bij PlusPort

Bereid u door middel van oefentoetsen en proefexamens optimaal voor op het VCA examen. Bij deelname aan de VCA cursus heeft u ook toegang tot het digitale VCA handboek dat dient als naslagwerk. Met het digitale handboek kunt u eenvoudig en bovendien snel, specifieke informatie opzoeken die in de cursusmodules zijn behandeld.

VCA certificering

Bij PlusPort ontvangt u het officiële VCA certifi­caat en deze is tien jaar geldig. In het Centraal Diploma Register is dit certifi­caat na te trekken op de echtheid. Om het VCA certifi­caat te behalen, dient u het landelijke VCA examen met een voldoende af te ronden. Deelname aan dit examen kunt u via PlusPort regelen. Om u echter optimaal voor te bereiden, heeft PlusPort ook een VCA e-learning cursuspakket beschikbaar, waarbij alles tot aan uw certificering voor u wordt geregeld. Bent u gezakt? Geen nood, uw VCA cursuspakket blijft voor u beschikbaar totdat u toch geslaagd bent. Bent u uw VCA pas kwijt? Mail ons en u ontvangt direct kosteloos een nieuwe pas.