Informatie

allergenen
Steeds meer mensen hebben de laatste jaren in Europa een voedselallergie gekregen. Daarom heeft de Europese Unie vanaf december 2014 een wet hiervoor ingesteld. Hierin staat dat alle aanbieders van voedingsmiddelen allergeneninformatie moeten geven over hun producten. De allergische consument moet van voldoende informatie worden voorzien over de aanwezigheid van allergenen. Dit geldt voor voorverpakte producten (via het etiket), maar ook voor niet-voorverpakte producten.  

Voor wie is de Allergenendeclaratie cursus bedoeld?

Voor medewerkers van organisaties die zich bezig houden met productie, verwerking of distributie van levensmiddelen. Onder levensmiddelen worden alle eet- en drinkwaren verstaan.

Wellicht ook interessant: 

Certificering bij PlusPort

Voor ieder examen, online of klassikaal, heeft PlusPort ter voorbereiding e-learning cursuspakketten. Na inschrijving ontvangt de kandidaat de inlogcodes voor toegang tot het gewenste cursuspakket. De inhoud van alle e-learning cursuspakketten wordt jaarlijks getoetst aan de eindtermen, de wet of arboregels. Met PlusPort haalt u snel, gemakkelijk en tegen lage kosten het gewenste certificaat.