Informatie

GPI

De GPI is sinds 1 april 2019 verplicht op de bouwlocaties van de deelnemende bouw- en installatiebedrijven binnen de GCVB. Aan de poort wordt gecontroleerd of een medewerker in het bezit is van het certificaat van een GPI (B&U, Infra of Installatie).

Voor wie is de Generieke Poortinstructie bedoeld?

Iedereen die werkzaamheden (kort- of langdurend) op een bouwlocatie verricht moet in het bezit zijn van een GPI-certificaat. Werk voorbereiden, overleggen, adviseren en coördineren zijn ook werkzaamheden. Iedereen moet bijdragen aan het verbeteren van de veiligheidscultuur. Elk GPI certificaat is geldig op elke GPI-bouwlocatie. Kies de GPI die het beste bij je werkzaamheden past.

Wellicht ook interessant: 

Certificering bij PlusPort

Voor opdrachtgevers die werken met de academy van PlusPort, is het mogelijk te kiezen voor de standaard koppeling met de GPI. Dit scheelt beduidend veel tijd, zodat medewerkers niet hoeven te wachten bij de ingang van de bouwplaats. Ook kunnen deze opdrachtgevers rapportages maken vanuit de academy en staat de GPI met het behaalde certificaat ook in het profiel van de medewerker. Wilt u alleen de GPI afnemen en werken met de app van PlusPort?Dat kan ook! In het profiel van de medewerker is dan ook het GPI certificaat zichtbaar en te tonen bij de poort.  De app is te downloaden via de gebruikelijke stores. Het scheelt tijd en geld! Met PlusPort haalt u snel, gemakkelijk en tegen lage kosten het gewenste certificaat.