Asbest herkennen (e-learning only)

In ca. 80% van de gebouwen die voor 1994 zijn gebouwd zit asbest. Asbest komt vooral voor in daken, gevels, vloerafwerking en gaskachels van woningen en utiliteitsgebouwen. Gewoon omdat asbest veel positieve eigenschappen heeft. Asbest heeft een heel groot nadeel bij blootstelling. Iemand kan ziek worden van de vezels met mogelijk de dood tot gevolg.

Inhoud van de cursus Asbest herkennen (e-learning only)

 
E-learning en een online theorie-examen
Doelstelling Na de opleiding is de cursist bekend met de gezondheidsrisico’s van asbest en leert verschillende soorten asbest te herkennen, de wet- en regelgeving rondom asbest en hoe om te gaan met asbest in de praktijk.
Doelgroep Personen die beroepsmatig werken bij of in gebouwen van voor 1994, zoals opzichters, woonconsulenten, onderhoudsmedewerkers.
Cursusduur Ca. 1 uur
Talen Nederlands of Engels
Cursuspakket
  • 1 e-learningmodule inclusief oefentoets
  • Online theorie-examen
Cursusinhoud In de e-learning komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is asbest?
  • Wat zijn de gezondheidsrisico’s van asbest?
  • De wet- en regelgeving rondom asbest
  • Hoe asbest te herkennen op verschillende plekken?
  • Hoe om te gaan met asbest in de praktijk?
Online theorie-examen Na de online trainingsmodule wordt de e-learning Asbest herkennen afgesloten met een online theorie-examen.
Bewijs van deelname Iedere cursist die is geslaagd voor het online theorie-examen ontvangt een Bewijs van deelname in zijn/haar profiel.
Geldigheid bewijs van deelname Het Bewijs van deelname heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. In verband met veranderende wet- en regelgeving raden wij de cursist aan elke 3 jaar de e-learning Asbest herkennen opnieuw te volgen.
Prijs  € 40,- exclusief btw