Ruime keuze aan safety training
Kies een veiligheidstraining die past bij jouw functie, leg je examen af dichtbij huis en ontvang direct je certificaat, allemaal in één dag.
Safety training, essentieel voor elke organisatie, speelt een cruciale rol in het waarborgen van werkveiligheid en het creëren van een cultuur van bewustzijn en preventie. Het toenemende bewustzijn en de groeiende vraag naar educatieve programma’s zoals safety training, veiligheidstraining, en bedrijfstraining getuigen van het belang dat zowel werkgevers als werknemers hechten aan veilige werkpraktijken. Deze nadruk op veiligheidsbewustzijn en -educatie onderstreept de noodzaak voor bedrijven om te investeren in praktische en effectieve trainingsstrategieën. Zulke trainingen zijn niet alleen essentieel voor het voldoen aan wettelijke eisen, maar zijn ook van onschatbare waarde voor het bevorderen van een veilige werkomgeving, het verminderen van ongelukken, en het beschermen van werknemers tegen mogelijke risico’s in hun dagelijkse werkzaamheden.
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het omvat verschillende niveaus van certificering, waaronder VCA Basis voor operationele werknemers, VCA VOL voor operationeel leidinggevenden, en VIL VCU voor intercedenten en leidinggevenden van uitzendorganisaties. Deze trainingen zijn gericht op het verbeteren van de veiligheidscultuur en het verminderen van het aantal ongevallen op de werkvloer door het bieden van bewustwording en kennis over gezondheids-, veiligheids- en milieuaspecten aan de hand van de Europese standaard.
De NEN 3140-training biedt richtlijnen voor het veilig werken met elektrische installaties en apparatuur tot 1000 Volt wisselspanning en 1500 Volt gelijkspanning. De cursus is gericht op mensen die in hun dagelijkse werk blootgesteld worden aan de risico’s van elektriciteit, zoals elektrotechnici, maar ook voor niet-elektrotechnisch personeel zoals operators of schoonmaakmedewerkers. Het doel is om ongevallen door elektriciteit te voorkomen door het verstrekken van kennis over elektrotechnische werkzaamheden en veiligheidsprocedures.
De training ‘Veilig Werken Langs de Weg’ is specifiek gericht op vakmensen die onderhoud of werkzaamheden uitvoeren aan wegmeubilair, binnen de bebouwde kom, op rijkswegen of op spoorwegen. Het doel van de training is om de veiligheid van de wegwerkers en de weggebruikers te verhogen door hen te leren hoe ze veilige werkzones kunnen creëren, omleidingen kunnen instellen en begrijpen hoe te werken volgens de nieuwste wetgeving en normen. Deze training zorgt ervoor dat deelnemers op de hoogte zijn van alle veiligheidsprotocollen en deze effectief kunnen toepassen.
HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is een risicobeoordelingssysteem voor voedselveiligheid dat de voedselverwerkingsindustrie helpt te identificeren waar in het productieproces het risico op contaminatie het grootst is en hoe dit risico kan worden geminimaliseerd of uitgeschakeld. De training biedt diepgaande kennis over het HACCP-systeem, het ontwikkelen van een HACCP-plan, en implementatiestrategieën voor het beheersen van voedselveiligheidsgevaren, conform de wettelijke vereisten en industrienormen.
De cursus Sociale Hygiëne is ontworpen voor personen die werken in de horeca of in een omgeving waar alcohol wordt verkocht of geserveerd. De cursus behandelt onderwerpen zoals verantwoord alcoholgebruik, omgaan met gasten, alcoholwetgeving, en het voorkomen van alcoholmisbruik. Het afronden van deze cursus leidt tot het behalen van een Verklaring Sociale Hygiëne, een wettelijke eis voor ondernemers en leidinggevenden in de horeca om hun kennis te demonstreren van wetgeving, omgang met gasten, en het creëren van een veilige, gastvrije omgeving.
De BHV-cursus (Bedrijfshulpverlening) is gericht op het voorbereiden van medewerkers op noodsituaties binnen hun organisatie, waarbij levensreddende eerste hulp, brandbestrijding, en evacuatie centraal staan. Deze opleiding omvat theorie en praktijk, gericht op praktisch handelen in noodsituaties, brandpreventie, communicatietechnieken, en samenwerking met professionele hulpdiensten. Het behalen en periodiek herhalen van deze cursus zorgt ervoor dat de bedrijfshulpverleners altijd klaar zijn om adequaat op te treden bij incidenten en calamiteiten in hun werkomgeving.